Twilight / MTV crew trial

From Nu.nl – submitted by Bas;

The quick English translation of the is Dutch text

—————————————————

A court in Zwolle (Holland) has decided today that the crew that was busted last year for spreading about 350,000 illegal CDs (Twilight/MTV) has to pay back HALF of their profits to the Dutch State. The 6 crew members were sentenced last year to inprisonment up to 2 years Twilight / MTV crew trial.

In a seperate procedure the court wants them to pay back all their criminal profites (up to FL 3,600,000,-).

The lawyers of the crew members claim that the profits made with selling CDs where not that high (less CDs where sold and they had larger overhead costs Twilight / MTV crew trial)….they got 16 years to pay the stuff back…who says that crime doensn’t pay Twilight / MTV crew trial.

So far the english summary….

The original Dutch text:

—————————————————

Justitie plukt één miljoen van cd-piraten

Uitgegeven: 6-3-2000 14:12

ZWOLLE – Een bende die in 1996 en 1997 bijna 350.000 illegale cd’s aan de man heeft gebracht, moet de helft van zijn criminele winst van twee miljoen gulden afdragen aan de staat.

De rechtbank in Zwolle heeft dat maandag bepaald.

De zes bendeleden zijn begin vorig jaar veroordeeld tot celstraffen tot een half jaar. In een aparte pluk-ze-procedure eiste justitie dat de bendeleden ook hun criminele winsten inleveren. Volgens het OM gaat het in totaal om 3,6 miljoen gulden: twee miljoen van de hoofdverdachten M.O. en R. de M. uit Amsterdam en 1,6 miljoen van de vier andere bendeleden.

Volgens de raadslieden van de bendeleden is de door officier van justitie mr. M. Verwiel becijferde winst veel te hoog. Er zijn minder cd’s verkocht dan het OM heeft berekend en bovendien zijn de investeringen en onkosten hoger, stelden de advocaten.

Ze vonden gedeeltelijk gehoor bij de rechtbank. Die stelde de criminele winst vast op bijna twee miljoen. O. en De M. zouden elk een half miljoen hebben verdiend. Zij moeten hiervan de helft betalen. De rest moet door de overige vier verdachten worden opgebracht.

Als de mannen niet betalen, moeten ze de cel weer in. Voor O. en De M. is dit vastgesteld op ruim twee jaar. Overigens hebben de mannen zestien jaar de tijd om het bedrag over te maken.

Oh ja….misdaad loont niet Twilight / MTV crew trial